Sposób przygotowania:
Pure z młodych ziemniaków z boczkiem
Ziemniaczki obieram i gotuję w osolonej wodzie do miękkości. Boczek kroję na kawałki ok 2cm x 2cm i smażę na rozgrzanym oleju aż się ładnie zarumienią. Ugotowane ziemniaki rozgniatam na gładką masę ze śmietaną. Ziemniaczki układam na talerzu i obsypuję je usmażonym boczkiem - skwarkami. Idealnie smakuję z maślanką!
przejs
Dodawałaś wędzony boczek?Bo mam pieczony właśnie i nie wiem , czy będzie pasował...
Elficzna
Wiesz ja miałam wędzony boczuś - a co do pieczonego boczku to nigdy nie próbowałam takiego połączenia:) Ale na Twoim miejscu bym chyba zaryzykowała i spróbowała, wydaję mi się że będzie smaczne :)
przejs
Tak włąśnie zrobię :) Najwyżej pure nie będzie takie pachące :D