Sposób przygotowania:
Puree brokułowo-ziemniaczane
Ziemniaki obieramy i kroimy na ćwiartki,gotujemy w osolonej wodzie.
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w małej ilości wody z odrobiną soli i łyżką cukru.
Ugotowane ziemniaki odcedzamy i dodajemy do nich masło i mleko.Ugniatamy na gładko.Dodajemy ugotowny brokuł i serek topiony.Całość gnieciemy na gładką masę.
Doprawiamy i podajemy na ciepło z mięsem.
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w małej ilości wody z odrobiną soli i łyżką cukru.
Ugotowane ziemniaki odcedzamy i dodajemy do nich masło i mleko.Ugniatamy na gładko.Dodajemy ugotowny brokuł i serek topiony.Całość gnieciemy na gładką masę.
Doprawiamy i podajemy na ciepło z mięsem.