Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Puree z dodatkiem buraka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ładne kolorystycznie piure do obiadu

Puree z dodatkiem buraka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Puree z dodatkiem buraka

 

Sposób przygotowania:

Puree z dodatkiem buraka
Ziemniaki i buraka obieramy i będziemy je razem gotować. Burak jest bardziej twardy stąd też kroimy go w mniejsze kawałki. Warzywa solimy i nastawiamy na gaz - gotujemy do miękkości. Następnie odccedzamy i przeciskamy przez praskę, dodajemy masło oraz nieco soli i pieprzu. Dokładnie mieszamy wszystko, tak aby masło się rozpuścilo i podajemy do obiadu.
Puree z dodatkiem buraka
Ziemniaki i buraka obieramy i będziemy je razem gotować.
Puree z dodatkiem buraka
Warzywa solimy i nastawiamy na gaz - gotujemy do miękkości.
Puree z dodatkiem buraka
dodajemy masło oraz nieco soli i pieprzu.
Puree z dodatkiem buraka
dodajemy masło oraz nieco soli i pieprzu.

Tagi:

buraki