tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Puree z grillowanych ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu puree z grillowanych ziemniaków z mlekiem i czosnkiem niedźwiedzim.

Puree z grillowanych ziemniaków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Puree z grillowanych ziemniaków

Na puree

Sposób przygotowania:

Puree z grillowanych ziemniaków
1) Ziemniaki obieramy i myjemy pod bieżącą wodą.

2) Umyte ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki.

3) Wrzucamy pokrojone ziemniaki do osolonej wody i gotujemy.

4) Ugotowane ziemniaki odcedzamy i przekładamy na folię aluminiową, posypujemy czosnkiem niedźwiedzim, solą himalajską ziołową i pieprzem ziołowym, zawijamy. 

5) Zgrillowane ziemniaki przekładamy do naczynia i ugniatamy. 

6) Wlewamy mleko, posypujemy ziołami prowansalskimi i mieszamy. Podajemy. 
Puree z grillowanych ziemniaków
Umyte ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki.
Puree z grillowanych ziemniaków
Wrzucamy pokrojone ziemniaki do osolonej wody i gotujemy.
Puree z grillowanych ziemniaków
Zgrillowane ziemniaki przekładamy do naczynia i ugniatamy.
Puree z grillowanych ziemniaków
Wlewamy mleko, posypujemy ziołami prowansalskimi i mieszamy. Podajemy.

Tagi:

ziemniaki pure