Sposób przygotowania:
Puree z grillowanych ziemniaków
1) Ziemniaki obieramy i myjemy pod bieżącą wodą.
2) Umyte ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki.
3) Wrzucamy pokrojone ziemniaki do osolonej wody i gotujemy.
4) Ugotowane ziemniaki odcedzamy i przekładamy na folię aluminiową, posypujemy czosnkiem niedźwiedzim, solą himalajską ziołową i pieprzem ziołowym, zawijamy.
5) Zgrillowane ziemniaki przekładamy do naczynia i ugniatamy.
6) Wlewamy mleko, posypujemy ziołami prowansalskimi i mieszamy. Podajemy.
2) Umyte ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki.
3) Wrzucamy pokrojone ziemniaki do osolonej wody i gotujemy.
4) Ugotowane ziemniaki odcedzamy i przekładamy na folię aluminiową, posypujemy czosnkiem niedźwiedzim, solą himalajską ziołową i pieprzem ziołowym, zawijamy.
5) Zgrillowane ziemniaki przekładamy do naczynia i ugniatamy.
6) Wlewamy mleko, posypujemy ziołami prowansalskimi i mieszamy. Podajemy.