Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Książka Kucharska: Dania z kalafiora - 30 propozycji

Puree z kalafiora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne puree, które wspaniale smakuje bez żadnych dodatków. Może również stanowić dodatek do obiadu lub zamiennik ziemniaków.

Puree z kalafiora

Składniki:

Puree z kalafiora

 

Opcjonalnie:

Sposób przygotowania:

Puree z kalafiora

Gotowanie:

Puree z kalafiora
Warzywa powinny się gotować w jednym garnku.

Umyty kalafior oraz obraną cebulę należy ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Wodę można zamienić na mleko. Nada to warzywom delikatniejszego smaku.

Blendowanie:

Puree z kalafiora
Masa powinna być gładka, ale jak zdarzą się grudki to też nic się nie stanie.

Do odcedzonych warzyw dodać masło, śmietankę i całość rozdrobnić blenderem na gładką masę.
Dodać koperek i wymieszać. Doprawić do smaku: papryką, gałką muszkatołową oraz solą z pieprzem.


Tagi:

kalafior