juliet

juliet

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Złocisty indyk na puree z kalafiora

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

smaczne danie z prawdziwym charakterem

Złocisty indyk na puree z kalafiora

Składniki:

Złocisty indyk na puree z kalafiora

 

  • (4 porcje)
  • 40 dag fileta z indyka
  • mąka razowa
  • curry
  • 1 białko
  • pieprz
  • olej/oliwa

 

 

Sposób przygotowania:

Złocisty indyk na puree z kalafiora
Filet dzielimy na 4 czesci. Kazda rozbijamy tluczkiem jak na kotlety. Nacieramy curry i obtaczamy- w białku a nastepnie w mące . Posypujemy swiezo zmielonym pieprzem. Smazymy na patelni na zloto. Kalafiora dzielimy na czesci i gotujemy do miekkosci w osolonej wodzie. W miedzyczasie na patelni podsmazamy cebule. Z miekkiego kalafiora odlewamy nieco wody. Dodajemy cebule i lyzka gnieciemy calosc na papke ( tylko nie za rzadką). W zimnej wodzie rozpuszczamy make i zageszczamy puree. Nastepnie przyprawiamy i wciskamy czosnek (ilosc zalezy od upodoban). Wykladamy na talerz, w srodku kompozycji umieszczając kotleta. Smacznego!