LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Puree ziemniaczane wg LIDZIA

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Super opcja podania ziemniaków dla dzieci i dorosłych.

Puree ziemniaczane wg LIDZIA Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Puree ziemniaczane wg LIDZIA

 

Sposób przygotowania:

Puree ziemniaczane wg LIDZIA
Obrane ziemniaki ugotowac na sypko w osolonej wodzie, odcedzic. Dokładnie ugnieśc tłuczkiem lub zmiksowac. Dodac masło, dokładnie wyrobic. Mleko zagotowac lub zagrzac w mikrofalówce. Polączyc z masą. Podawac posypane zieleniną jako dodatek do dań mięsnych.
W bogatszej wersji możemy dodac przesmażoną cebulkę i boczek pokrojone w kostkę. Wówczas puree podane z surówką stanowi samodzielne danie
Puree ziemniaczane wg LIDZIA
Ugotowane na sypko ziemniaki do puree, w osolonej wodzie.
Puree ziemniaczane wg LIDZIA
Dodanie masła do ugotowanych, ugniecionych ziemniaków.
Puree ziemniaczane wg LIDZIA
Łączenie masy ziemniaczanej na puree z gorącym mlekiem.

Tagi:

ziemniaki