Sposób przygotowania:
Krokiety z pieczarkami i marchewkąETAP 1:
Ugotowaną i obraną marchewkę pokroić na kawałki, zmiksować blenderem na gładki krem.
ETAP 2:
Jajka wbić do miski, dodać sól i zmiksować.
ETAP 3:
Dodać mleko, wodę, sok marchewkowy wymieszany z sokiem z cytryny i olej. Wsypać przesianą mąkę, dokładnie zmiksować, pozostawić na 15-20 minut żeby odpoczęło.
Następnie na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki.
ETAP 4:
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i razem z posiekaną cebulą podsmażyć na oleju. Następnie dodać starte na tarce pieczarki, odparować.
Wymieszać z łyżką bułki tartej, przyprawić solą i pieprzem.
ETAP 5:
Na usmażone naleśniki wyłożyć porcje farszu, zawinąć przeciwległe boki i zwinąć jak roladki.
ETAP 6:
Zanurzać w roztrzepanym jajku, obtaczać w bułce tartej i rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.