Sposób przygotowania:
Czerwona fasola z warzywamiETAP 1:
![Czerwona fasola z warzywami Czerwona fasola z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czerwona-fasola-z-warzywami-451841.jpg)
Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, pokroić, wsypać do garnka, zalać 2 szklankami wody, gotować.
ETAP 2:
![Czerwona fasola z warzywami Czerwona fasola z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czerwona-fasola-z-warzywami-451845.jpg)
Boczek pokroić w słupki, wytopić na patelni.
ETAP 3:
![Czerwona fasola z warzywami Czerwona fasola z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czerwona-fasola-z-warzywami-451846.jpg)
Do rumianego boczku dodać pokrojony w krążki por, kabanosy i posiekany czosnek, lekko podsmażyć.
ETAP 4:
![Czerwona fasola z warzywami Czerwona fasola z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czerwona-fasola-z-warzywami-451848.jpg)
Do gotujących się warzyw dodać podsmażoną wędlinę z porem, przykryć i gotować do miękkości.
ETAP 5:
![Czerwona fasola z warzywami Czerwona fasola z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czerwona-fasola-z-warzywami-451850.jpg)
Fasolę osączyć z zalewy, przepłukać pod bieżącą wodą. Do miękkich warzyw dodać fasolę, koncentrat i ketchup, wymieszać, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.