Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Puree ziemniaczane wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Puree ziemniaczane wg Megg

Puree ziemniaczane wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Puree ziemniaczane wg Megg

 

Sposób przygotowania:

Puree ziemniaczane wg Megg
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na ćwiartki. Wodę wlać do garnka i doprowadzić do wrzenia. Do wrzącej wody dodać połowę kurkumy, sól, a następnie wrzucić pokrojone na ćwiartki ziemniaki. Gotować na małym ogniu do miękkości. Gdy ziemniaki będą miękkie odcedzić z nich wodę, a ziemniaki utłuc tłuczkiem na gładką masę. Do utłuczonych ziemniaków dodać resztę kurkumy, pieprz ziołowy, ketchup oraz masło i wszystko razem jeszcze raz utłuc. Gotowe puree podawać na obiad z dowolnym mięsem i surówką.Tak przygotowane puree ziemniaczane jest bardzo smaczne i bardzo ładnie wygląda.
Puree ziemniaczane wg Megg
Puree ziemniaczane wg Megg
Puree ziemniaczane wg Megg
Puree ziemniaczane wg Megg

Tagi:

ziemniaki