misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Puree ziemniaczane z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ziemniaki ugotować odcedzić, odparować,zgnieść z pozostałym masłem. Dodać migdały, ogórek i ...

Puree ziemniaczane z migdałami

Składniki:

Puree ziemniaczane z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Puree ziemniaczane z migdałami
Ziemniaki umyć, gotować w mundurkach w osolonej wodzie. Migdały zrumienić na połowie masła. Zdjąć z patelni, wystudzić. Ogórek obrać, podzielić na pół, usunąć pestki. Miąższ pokroić w kostkę. Ziemniaki odcedzić, odparować, obrać. Zgnieść z pozostałym masłem. Dodać migdały, ogórek i koperek, wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i tartą gałką muszkatołową.