Sposób przygotowania:
Puree ziemniaczane z porem!
Gotujemy ziemniaki w posolonej wodzie. W tym czasie blanszujemy por i kroimy w cienkie plasterki( tylko białą część).
Gdy ziemniaki będą miękkie odcedzamy, dodajemy śmietanę i tłuczemy gdy powstanie nam gładka masa dodajemy pokrojony por, przyprawiamy i wszystko delikatnie mieszamy.
Nastawiamy piekarnik na 200*C - opcja grill gdy włożymy puree do piekarnika.
Tworzymy owalne kule dajemy do naczynia żaroodpornego lub na papier do pieczenia na blaszce, robimy rowki łyżką i pieczemy do zrumienienia sie ziemniaków.
Po wyciągnięciu w rowki wkładamy plasterki rzodkiewki i podajemy:)
Gdy ziemniaki będą miękkie odcedzamy, dodajemy śmietanę i tłuczemy gdy powstanie nam gładka masa dodajemy pokrojony por, przyprawiamy i wszystko delikatnie mieszamy.
Nastawiamy piekarnik na 200*C - opcja grill gdy włożymy puree do piekarnika.
Tworzymy owalne kule dajemy do naczynia żaroodpornego lub na papier do pieczenia na blaszce, robimy rowki łyżką i pieczemy do zrumienienia sie ziemniaków.
Po wyciągnięciu w rowki wkładamy plasterki rzodkiewki i podajemy:)