Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Pyrlandia według Buni

Puree ziemniaczano-cebulowo-brzoskwiniow

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

To puree zrobiłam specjalnie do schabu z brzoskwiniami.

Puree ziemniaczano-cebulowo-brzoskwiniow

Składniki:

Puree ziemniaczano-cebulowo-brzoskwiniow

 

 

Sposób przygotowania:

Puree ziemniaczano-cebulowo-brzoskwiniow
Ugotować ziemniaki razem z cebulą w osolonej wodzie. Odcedzić . Dodać masło , śmietankę , ser . Zrobić puree . Gdy ser już się rozpuści dodać bardzo drobno pokrojoną połówkę brzoskwini .Wymieszać . 4 połówki brzoskwini napełnić puree ziemniaczanym ( lekko ściąć spód by się nie wywracały ), posypać z wierzchu mielonym kolorowym pieprzem .Wstawić do piekarnika na 20 minut. Podawać ze schabem duszonym z cebulą i brzoskwiniami.