nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Puree ziemniaczano-marchewkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Nieco inna wersja ziemniaków,o ciekawym kolorze :)

Puree ziemniaczano-marchewkowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Puree ziemniaczano-marchewkowe

 

Sposób przygotowania:

Puree ziemniaczano-marchewkowe
Ziemniaki i marchewke obieramy oraz myjemy. Kroimy na mniejsze kawałki. Wodę w garnku solimy i zagotowujemy. Do gotujące wody wrzucamy ziemniaki oraz marchewkę. Gotujemy ok 20 minut. Gdy będą miękkie, odcedzamy wodę, dodajemy sól, pieprz, masło oraz śmietanę i blenderem rozdrabniamy wszystkie składniki aż powstanie "ciapka".
Puree ziemniaczano-marchewkowe
Ziemniaki i marchewkę gotujemy około 20 minut
Puree ziemniaczano-marchewkowe
Do ugotowanych warzyw dodajemy śmietanę i masło oraz przyprawy
Puree ziemniaczano-marchewkowe
Miskujemy blenderem aż powstanie "ciapka"