Sposób przygotowania:
Purre z sosem curry
Ziemniaki oraz pietruszkę obieramy i kroimy w grubą kostkę. Wstawiamy do osolonej wody aby nam się zagotowało. W międzyczasie przygotowujemy ugotowane wcześniej udko z kurczaka. Mięsko obieramy z kości i kroimy drobno. Cebulkę i szczypiorek kroimy drobniutko. Gdy ziemniaki nam się ugotują to odcedzamy i ubijamy je. Cebulkę ze szczypiorkiem podsmażamy do zeszklenia się cebulki. W osobnym rondelku wstawiamy szklankę wody i wsypujemy przyprawę ROYAL BRAND Indyk w sosie curry. mieszamy do zagotowania się sosu. Następnie dodajemy wcześniej pokrojone drobno ugotowane mięsko z udka kurczaka. mieszamy wszystko razem przez około 1 minutkę i wyłączamy. Do ubitych ziemniaków następnie dodajemy jogurt naturalny oraz wcześniej usmażoną cebulkę ze szczypiorkiem. Wszystko razem mieszamy. Gotowe purre podajemy na talerzu razem z sosem curry. SMACZNEGO !!