aneczka84

aneczka84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Purre z sosem curry

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Delikatny obiadek dla synka na obiadek ;)

Purre z sosem curry Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Purre z sosem curry

 

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 pietruszka
  • 1 cebulka
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • przyprawa ROYAL BRAND Indyk w sosie curry
  • gotowane udko z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Purre z sosem curry
Ziemniaki oraz pietruszkę obieramy i kroimy w grubą kostkę. Wstawiamy do osolonej wody aby nam się zagotowało. W międzyczasie przygotowujemy ugotowane wcześniej udko z kurczaka. Mięsko obieramy z kości i kroimy drobno. Cebulkę i szczypiorek kroimy drobniutko. Gdy ziemniaki nam się ugotują to odcedzamy i ubijamy je. Cebulkę ze szczypiorkiem podsmażamy do zeszklenia się cebulki. W osobnym rondelku wstawiamy szklankę wody i wsypujemy przyprawę ROYAL BRAND Indyk w sosie curry. mieszamy do zagotowania się sosu. Następnie dodajemy wcześniej pokrojone drobno ugotowane mięsko z udka kurczaka. mieszamy wszystko razem przez około 1 minutkę i wyłączamy. Do ubitych ziemniaków następnie dodajemy jogurt naturalny oraz wcześniej usmażoną cebulkę ze szczypiorkiem. Wszystko razem mieszamy. Gotowe purre podajemy na talerzu razem z sosem curry. SMACZNEGO !!
Purre z sosem curry
Ziemniaki i pietruszkę obieramy i kroimy drobniutko w kostkę
Purre z sosem curry
Cebulkę ze szczypiorkiem kroimy drobno w kostke.
Purre z sosem curry
Smażymy cebulkę ze szczypiorkiem do momentu zeszklenia się cebulki
Purre z sosem curry
Do ubitych ziemniaków dodajemy jogurt naturalny oraz usmażoną cebulkę ze szczypiorkiem