lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1987]

Puszysta pyszna babka na oleju

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dziś prosta, smaczna i szybka babeczka na oleju. Polecam każdemu bo tu nie ma nic trudnego. Odrobina soku z cytryny i skórki doda przyjemnego posmaku.

Puszysta pyszna babka na oleju Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Puszysta pyszna babka na oleju

Składniki:

 

  • Polewa:
  • czekolada ciemna 1 szt
  • mleko 3 łyżki
  • dmuchane czekoladowe kuleczki

Sposób przygotowania:

Puszysta pyszna babka na oleju

Wykonanie:

Jaja ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch ( masa podwaja objętość ). Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian z olejem i delikatnie mieszamy. Na końcu sok z cytryny i skórka cytrynowa.

Formę smarujemy masłem i obsypujemy mąką.

Przekładamy ciasto do formy i wstawiamy do piekarnika.

Pieczemy 55 minut w 170 stopniach.

Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy kuleczkami czekoladowymi ( dmuchane czekoladowe kuleczki białe i ciemne).

Puszysta pyszna babka na oleju
Jaja ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch ( masa podwaja objętość ). Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian z olejem i delikatnie mieszamy.Na końcu sok z cytryny i skórka cytrynowJaja ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch ( masa podwaja objętość ). Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian z olejem i delikatnie mieszamy.Na końcu sok z cytryny i skórka cytrynowa. a.
Puszysta pyszna babka na oleju
Formę smarujemy masłem i obsypujemy mąką.
Puszysta pyszna babka na oleju
Przekładamy ciasto do formy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 55 minut w 170 stopniach.