Sposób przygotowania:
Puszyste pączki
1.Drożdże rozrób z zimnym mlekiem.Margarynę stop, ostudź.Jajka utrzyj z cukrem, dodaj margarynę, połącz ( na tym etapie całość wygląda jak zważona).Dodaj mąkę, alkohol, cukier waniliowy, sól i drożdże.Wyrabiaj ok. 5 min. Miskę z ciastem wstaw do większej miski, napełnionej zimną wodą, odstaw do wyrośnięcia.
2.Stolnicę posyp mąką, wyłóż ciasto.Rozciągnij dłońmi na placek o grubości 2 cm.Szklanką wytnij krążki.Na połowie ułóż porcję marmolady, przykryj resztą krążków, zlep, formując pączki.Odstaw do wyrośnięcia.Pączki usmaż w gorącym tłuszczu.Ozdób cukrem lub owocami.
2.Stolnicę posyp mąką, wyłóż ciasto.Rozciągnij dłońmi na placek o grubości 2 cm.Szklanką wytnij krążki.Na połowie ułóż porcję marmolady, przykryj resztą krążków, zlep, formując pączki.Odstaw do wyrośnięcia.Pączki usmaż w gorącym tłuszczu.Ozdób cukrem lub owocami.