mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Puszysty biszkopt do tortów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Biszkopt idealny do tortów.

Puszysty biszkopt do tortów

Składniki:

Puszysty biszkopt do tortów

 

Sposób przygotowania:

Puszysty biszkopt do tortów
Na początku w misce umieścić żółtka, biały cukier, cukier waniliowy i wodę. Składniki utrzeć na puszystą pianę przy użyciu miksera. Następnie stopniowo dodawać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Białka jajek ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać łyżką.
Okrągłą formę wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec biszkopt 45-50 minut. Po upieczeniu ciasto wystudzić. Zimne przekroić na dwie lub trzy części i przekładać tortowym kremem. Przed jego nałożeniem biszkopt warto zwilżyć olejkiem rumowym, naparem z herbaty czy kawy.Smacznego.