Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Puszysty sernik

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyśmienity sernik, który w bardzo szybki sposób przygotujesz, nic trudnego dla każdego. Najlepszy przepis jaki znam, wychodzi delikatny i puszysty, każdy kęs tego sernika wprost rozpływa się w ustach.

Puszysty sernik

Składniki:

Puszysty sernik

 

Sposób przygotowania:

Puszysty sernik

I

Puszysty sernik
Przygotownaie margaryny, żółtek, cukru oraz twarogu z budyniami, wszystko miksujemy mikserem.

1. Margarynę miksuję mikserem razem z żółtkami oraz cukrem.
2. Dodaję stopniowo twaróg, następnie budynie oraz mąkę ziemniaczaną.

II

Puszysty sernik
Przygotowanie białek, łaczenie z masą sernikową i wyłożenie na blaszkę.

3. Białka ubijam i mieszając łyżką łączę z masą twarogową.
4. Wykładam masę na blaszkę do pieczenia i piekę 1 ½ godziny w rozgrzanym piekarniku w 180°C.

III

5. Gotowe.
6. Smacznego.