Sposób przygotowania:
Puszysty sernik
Blaszkę ( 35 x 22) wykładam papierem do pieczenia i wykładam spód herbatnikami.
W misce ubijam białka ze szczyptą soli, w międzyczasie dodaję porcjami pół szklanki cukru. Osobno ubijam żółtka z resztą cukru i cukrem z wanilią, do momentu aż cukier całkiem się rozpuści a masa podwoi objętość. Nadal ubijając dodaję po łyżce sera , śmietanę i skrobię. Na koniec dodaję pianę z białek i delikatnie mieszam ( na niskich obrotach robota ) Masę serową przelewam na herbatniki .
Wkładam do nagrzanego piekarnika , 170 st C , piekę godzinę, do lekkiego zrumienienia.
Studzę w lekko uchylonym piekarniku. Na sernik można dać polewę , ja posypałam jeszcze gorący wiórkami czekoladowymi.
•Źródło wż
W misce ubijam białka ze szczyptą soli, w międzyczasie dodaję porcjami pół szklanki cukru. Osobno ubijam żółtka z resztą cukru i cukrem z wanilią, do momentu aż cukier całkiem się rozpuści a masa podwoi objętość. Nadal ubijając dodaję po łyżce sera , śmietanę i skrobię. Na koniec dodaję pianę z białek i delikatnie mieszam ( na niskich obrotach robota ) Masę serową przelewam na herbatniki .
Wkładam do nagrzanego piekarnika , 170 st C , piekę godzinę, do lekkiego zrumienienia.
Studzę w lekko uchylonym piekarniku. Na sernik można dać polewę , ja posypałam jeszcze gorący wiórkami czekoladowymi.
•Źródło wż