Sposób przygotowania:
Puszysty Sernik
1.Masło roztopić i wymieszać z pokruszonymi herbatnikami,1 łyżeczką imbiru,gałki muszkatołowej i cynamonu.Włożyć do natłuszczonej tortownicy,chłodzić 20 minut.
2.Twaróg utrzeć z cukrem,jajkami i 1 łyżką soku pomarańczowego.Wylać na herbatniki i piec 45 minut w 180'C.
3.Śmietanę wymieszać z resztą soku i cukrem pudrem.Posmarować sernik,posypać gałką muszkatołową i polać syropem.Zapiekać 7 minut.
2.Twaróg utrzeć z cukrem,jajkami i 1 łyżką soku pomarańczowego.Wylać na herbatniki i piec 45 minut w 180'C.
3.Śmietanę wymieszać z resztą soku i cukrem pudrem.Posmarować sernik,posypać gałką muszkatołową i polać syropem.Zapiekać 7 minut.