natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Puszysty Sernik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Puszysty sernik to super,dobry sernik!

Puszysty Sernik

Składniki:

Puszysty Sernik

 

  • 100g. masła
  • 250dag. herbatników
  • 500g. zmielonego twarogu
  • 160g. cukru
  • 4 jajka
  • 250g. śmietany
  • 4 łyżki soku pomarańczowego
  • 1 łyżka cukru pudru
  • cynamon
  • starta gałka muszkatałowa
  • syrop malinowy
  • imbir

Sposób przygotowania:

Puszysty Sernik
1.Masło roztopić i wymieszać z pokruszonymi herbatnikami,1 łyżeczką imbiru,gałki muszkatołowej i cynamonu.Włożyć do natłuszczonej tortownicy,chłodzić 20 minut.
2.Twaróg utrzeć z cukrem,jajkami i 1 łyżką soku pomarańczowego.Wylać na herbatniki i piec 45 minut w 180'C.
3.Śmietanę wymieszać z resztą soku i cukrem pudrem.Posmarować sernik,posypać gałką muszkatołową i polać syropem.Zapiekać 7 minut.