karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Puszysty sernik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny puszysty sernik - każdy go lubi.

Puszysty sernik

Składniki:

Puszysty sernik

 

Sposób przygotowania:

Puszysty sernik
Twaróg drobno mielimy (lub kupujemy już zmielony). Masło ucieramy i nie przerywając dodajemy kolejno żółtka, cukier puder i cukier waniliowy, a także małymi porcjami twaróg. Białka ubijamy na sztywną pianę. Ubitą pianę dodajemy wraz z wcześniej wymoczonymi rodzynkami i mąką ziemniaczaną do masy twarogowej. Delikatnie mieszamy. Gotową masę wylewamy na blaszkę wysmarowaną wcześniej tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 1 godzinę. Gdyby wierzch sernika za szybko się rumienił nakładamy papier do pieczenia. Gotowy sernik posypujemy cukrem pudrem, lukrem lub polewą (osobne moje przepisy).
Smacznego :)