anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Puszysty tort rafaello

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Z podanych składników zrobimy tort średni można go dowolnie dekorować. Zalecam schłodzenie przed podaniem.

Puszysty tort rafaello

Składniki:

Puszysty tort rafaello

 

  • Biszkopt:
  • 9 jaj
  • 2 szkl. mąki
  • 2 szkl. cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 budyń śmietankowy

 

  • Masa:
  • 700 ml śmietanki 36 %
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 czekolada biała
  • 4 łyżki kokosu
  • 5 łyżek płatków migdałowych.

Sposób przygotowania:

Puszysty tort rafaello
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno zasypując w trakcie ubijania cukrem, do ubitej piany dodać żółtka i mąkę połączoną z proszkiem i budyniem delikatnie wymieszać. Biszkopt przełożyć do tortownicy 24-26 cm. Upiec po wystudzeniu pokroić na 4 części. Masa: Śmietankę ubić z cukrem pudrem , odłożyć 5 łyżek do dekoracji do reszty dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę delikatnie wymieszać. Dodać kokos i migdały wymieszać. Przełożyć każdy krążek tortu . Wierzch posmarować resztą śmietany i udekorować.