Sposób przygotowania:
Tort Rafaello
Biszkopt:Białka ubić na sztywno dodając powoli cukier i cukier wanil.następnie żółtka.Wymieszać łopatka drewnianą dodając przesiane mąki z proszkiem,upiec w temp 150-160 C około 35-40 min.w zależności od mocy piekarnika.Najlepiej upiec biszkopt dzień wcześniej lepiej się wtedy przekroi.Śmietanę+biała czekoladę rozpuścić nie gotować wystudzić,aby było bardzo zimne.Następnie ubić dodając stopniowo Śmietan Fix,jeśli jest już ubite to dzielimy masę na 3 części ,1 zostawiamy bez dodatków a do 2 dajemy większą część wiórek kokosowych + płatki migdał+ baton posiekany=wymieszać.Biszkopt przeciąć na 3 krążki każdy krążek nasączyć woda+sok z cytryny+cukier. Biszkopt>masa z bakaliami>biszkopt>masa z bakaliami>biszkopt>masa bez dodatków,również na boki,obsypać całego kokosem,zrobić rozetki z Śmietany i na każdą rozetkę układamy kulkę Rafaello:) Życzę Smacznego !!!:)
jumawi
andzia67
Dota36
Dziękuję:)
yellowCoach
olka3004
Dota36
Cieszę się ,że się udał,pozdrawiam:)
karolin_1235