Sposób przygotowania:
Tort Rafaello
Czekolady polamac i razem ze smietana roztopic w rondlu podgrzewajac i mieszajac, zeby sie nie przypalilo! Jesli rondel jest taki ze mozna w nim ubijac to zastawiamy smietano-czekolade do schlodzenia na cala noc w lodowce a jesli nie to przkladany calosc do pojemnika, w ktorym to bedziemy ubijac. Mieszaki tez dobrze schlodzic.Biszkopt przekroic w polowie (poziomo ;) ) i jedna polowe pokroic w kostki, nasaczyc alkoholem lub i aromatem.Smietano-czekolade ubic jak na bita smietane przystalo na bardzo sztywno. 1/3 odlozyc na pokrycie calosci. 2/3 wymieszac z kostkami biszkoptowymi i wylozyc calosc na druga polowe biszkoptu. Utworzyc kopiec. Pokryc reszta kremu. Posypac reszta kokosu.Mozna udekorowac pralinkami Rafaello.Smacznego mniam mniam Bardzo wazne!!! - smietano-czekolada musi stac minimum 6-7 godzin w lodowce i w juz w tym naczyniu, ktore uzyjemy jako miski do ubijania, bo inaczej sie nie ubije i bedzie ciapa, jak normalna smietana ktora sie nam nie ubila. Najlepiej wieczorem przygotowac i schowac przez noc wraz z mieszakami do lodowki.
Gość
Glumanda
Przypuszczam, zbyt krotko sie chlodzilo..naprawde musi byc przez dobrych 6-7godzinw lodowce. Albo...nie wzielas kremowki?
Wiem tyle ze jak robilam ten krem z ciemna czekolada...to moj w miare ubijania jasnial coraz bardziej a moja kolezanka.. nie posluchala i jej krem wyszedl jak budyn..ciemny i ciezki.
Gość