czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Tort rafaello z truskawkami

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Tort ma bardzo delikatny smak, będzie pysznym zwieńczeniem każdego przyjęcia.

Tort rafaello z truskawkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tort rafaello z truskawkami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tort rafaello z truskawkami
1. Białka ubić z cukrem, dodawać po 1 żółtku. Dodać mąki zmieszane z proszkiem. Przełożyć do natłuszczonej i wyłożonej pergaminem tortownicy o średnicy 24cm. Piec ok. 30 min w temp. 175st. Ostudzić, przekroić na 2 krążki. 2. Czekoladę rozpuścić, przestudzić. Śmietankę ubić, wsypać śmietan-fix, dodawać po łyżce rozpuszczonej czekolady. Dosypać wiórki. Schładzać pół godz. Kilka truskawek odłożyć do dekoracji, resztę pokroić w plasterki. Pierwszy krążek ciasta posmarować kremem, powciskać pokrojone truskawki, przykryć 2 krążkiem ciasta. Wierzch i boki ciasta posmarować resztą kremu. Udekorować truskawkami.
Tort rafaello z truskawkami
Etap 1