Sposób przygotowania:
Puszysty tort z czereśniami
Ubijamy jajka w całości na parze. Dodajemy cukier porcjami i ubijamy dalej. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem. Masę przekładamy do okrągłej blachy czyli tzw. tortownicy. Pieczemy biszkopt przez 30 minut w temp. 170 stopni. Wyjmujemy i studzimy, dzielimy na trzy części. Czereśnie miksujemy na gładką masę za pomocą blendera. Podgrzewamy je, i dodajemy cukier aby się rozpuścił oraz mąkę ziemniaczaną. Gdy masa jest gęsta to odstawiamy. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i dodajemy mascarpone. Odstawiamy część masy i dodajemy barwnik spożywczy różowy. Odstawiamy masy. Pierwszy biszkopt nasączamy sokiem wymieszanym z winem i nasączamy biszkopt. Przekładamy masą, Czynności powtarzamy z każdym plackiem. Dekorujemy masą różową i białą. Oraz możemy udekorować czereśniami. Chłodzimy.
ajrinwu
marietta