Sposób przygotowania:
Tort jogurtowo- owocowy
Włożyć spód biszkoptowy do tortownicy, zapiąć brzeg. Umyć czarne porzeczki, osączyć na sitku. Umyć czereśnie usunąć pestki. Ułożyć brzoskwinie na sitku, przelać wrzątkiem, opłukać w zimnej wodzie. Zdjąć skórkę, przekroić na pół i usunąć pestki. Pokroić połówki owoców w równe cienkie plasterki. Rozprowadzić żelatynę w wodzie. Sparzyć cytrynę. Zetrzeć skórkę na drobnej tarce. Wycisnąć sok, zlać do małej miseczki. Utrzeć jogurt naturalny z cukrem i cukrem waniliowym i wyciśniętym sokiem z cytryny, mieszać do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Całość dobrze wymieszać z żelatyną. wstawić krem do lodówki. Ubić śmietanę. Wymieszać czarne porzeczki z pokrojonymi brzoskwiniami i wydrelowanymi czereśniami. Przemieszać śmietanę i 2/3 owoców z kremem jogurtowym, gdy ten zacznie tężeć. Masą posmarować biszkoptowy spód tortu. Całość obłożyć odłożonymi owocami, lekko wcisnąć je w powierzchnię kremu, żeby nie spadały. wstawić tort na 3 godziny do lodówki. Ostrożnie odpiąć tortownicę. Przed podaniem posypać skórką cytrynową.