Sposób przygotowania:
Tort sernikowy z czereśniami i czekoladą
Przygotować biszkopt.: ubić białka z cukrem na sztywno. Zmniejszyc obroty miksera, dodać żółtka, ostudzoną, roztopiona margarynę oraz stopniowo przesiane mąki z kakao.
Dno okrągłej formy wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę, piec w temperaturze 170 stopni ok 30 minut. Gotowy biszkopt odstawić do wystudzenia.
Przygotować galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić - odłożyć 1 szklankę.
Czereśnie umyć, wydrążyć, pokroić na połówki.
Ser utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, wlać galaretkę , delikanie wymieszać.
Biszkopt podzielić na dwie części, włożyć pierwszą do formy, posmarować dżemem, ułożyć połowę czereśni, wlać masę, przykryć dugą cześcią biszkoptu, włożyć do lodówki na 2 godziny.
Przygotować polewę czekoladową: rozpuścić margarynę, z cukrem, mlekiem, kakaem.
Tort oddzielić nożem od formy, wylać polewę czekoladową, górę udekorować pozostałymi czereśniami, odstawić ponownie do lodówki na dwie godziny.
Dno okrągłej formy wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę, piec w temperaturze 170 stopni ok 30 minut. Gotowy biszkopt odstawić do wystudzenia.
Przygotować galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić - odłożyć 1 szklankę.
Czereśnie umyć, wydrążyć, pokroić na połówki.
Ser utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, wlać galaretkę , delikanie wymieszać.
Biszkopt podzielić na dwie części, włożyć pierwszą do formy, posmarować dżemem, ułożyć połowę czereśni, wlać masę, przykryć dugą cześcią biszkoptu, włożyć do lodówki na 2 godziny.
Przygotować polewę czekoladową: rozpuścić margarynę, z cukrem, mlekiem, kakaem.
Tort oddzielić nożem od formy, wylać polewę czekoladową, górę udekorować pozostałymi czereśniami, odstawić ponownie do lodówki na dwie godziny.
Netka
evita0007
margolata
marietta
Natala1210