Sposób przygotowania:
Pychotka
1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sitko.
2. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, a następnie dodawać mąkę (po łyżce).
3. Kasię roztopić na parze i ostudzić
4. Do masy wlewać powoli kasie i ucierać.
5. Jabłka i banany obrać, a następnie pokroić w cienkie plasterki.
6. Do przygotowanej formy (tortownicy z kominkiem) wlać część ciasta.
7. Na cieście ułożyć jabłka, a na nich banany. Posypać rodzynkami i wiórkami kokosowymi.
8. Wlać pozostałe ciasto tak, aby przykryło owoce. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
9. Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
2. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, a następnie dodawać mąkę (po łyżce).
3. Kasię roztopić na parze i ostudzić
4. Do masy wlewać powoli kasie i ucierać.
5. Jabłka i banany obrać, a następnie pokroić w cienkie plasterki.
6. Do przygotowanej formy (tortownicy z kominkiem) wlać część ciasta.
7. Na cieście ułożyć jabłka, a na nich banany. Posypać rodzynkami i wiórkami kokosowymi.
8. Wlać pozostałe ciasto tak, aby przykryło owoce. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
9. Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.