krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Pychotka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Placek z nadzieniem bananowo-jabłkowym.

Pychotka

Składniki:

Pychotka

 

  • Ciasto:
  • 1 i /4 szklanki maki
  • 1 szklanka cukru
  • 3/4 kostki KASI
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Nadzienie:
  • 4 jabłka
  • 2 banany
  • rodzynki
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Pychotka
1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sitko.
2. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, a następnie dodawać mąkę (po łyżce).
3. Kasię roztopić na parze i ostudzić
4. Do masy wlewać powoli kasie i ucierać.
5. Jabłka i banany obrać, a następnie pokroić w cienkie plasterki.
6. Do przygotowanej formy (tortownicy z kominkiem) wlać część ciasta.
7. Na cieście ułożyć jabłka, a na nich banany. Posypać rodzynkami i wiórkami kokosowymi.
8. Wlać pozostałe ciasto tak, aby przykryło owoce. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
9. Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.