nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Pyszna pasta kanapkowa z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Należy ją podawać ze świeżym białym pieczywem.

Pyszna pasta kanapkowa z  makreli

Składniki:

Pyszna pasta kanapkowa z makreli

 

  • 1 średnia makrela wędzona
  • średniej wielkości cebula
  • 3 ogórki korniszone lub kiszone
  • 2-3 jajka
  • kilka łyżek śmietany
  • łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pyszna pasta kanapkowa z makreli
1. Jajka gotujemy na twardo we wrzątku przez 10 minut. 2. Makrelę obieramy, oczyszczamy z ości i rozdrabniamy w misce widelcem. 3. Ogórki i cebulę bardzo drobniutko siekamy. To samo robimy z ugotowanymi już jajkami. Wszystko dokładnie mieszamy. 4. Przygotowujemy sos ze śmietany i musztardy, który doprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy go do naszej rybnej masy i ponownie mieszamy. Podajemy lekko schłodzone.