agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Pyszna pasta z ryb

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pasta z makreli, cebuli i jajek w majonezie

Pyszna pasta z ryb

Składniki:

Pyszna pasta z ryb

 

  • makrela wędzona 1 szt
  • jajko 3 szt
  • cebula 1 szt
  • majonez 5 łyżek
  • musztarda 2 łyżeczki
  • sól 0,5 łyżeczki
  • pieprz 0,5 łyżeczki
  • szczypiorek 2 łyżki
  • liście selera 1 listek

Sposób przygotowania:

Pyszna pasta z ryb
Przygotować niezbędne składniki na pastę. Makrelę wędzoną obrać ze skóry, usunąć ości i wyjąć kręgosłup. Następnie włożyć do naczynia i pognieść widelcem. Jajka ugotować na twardo, ostudzić je, obrać i pokroić w drobniutką kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę. Połączyć składniki, dodać majonez, musztardę, oprószyć solą i pieprzem, dodać opłukany i posiekany drobno szczypiorek. Wymieszać dokładnie składniki na jednolitą masę, następnie wierzch wysmarować majonezem, ozdobić listkiem selera. Smarować pastą kanapki.