Sposób przygotowania:
Pyszna rolada śmietanowa z galaretkąWykonanie biszkoptu:
Do misy wbijamy jaja i miksujemy na puch, dodając w międzyczasie ksylitol. Masa nam się potroi. Przesiewamy mąkę i dodajemy do jaj. Mieszamy łopatką drewnianą po dodaniu maki.
Na końcu dodajemy błonnik kakaowy( kakao) i dalej mieszamy do połączenia składników.
Przekładamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy koło 10-12 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu przekładamy biszkopt na ścierkę i zwijamy w rulon, zostawiamy do ostygnięcia.
Wykonanie nadzienia:
Galaretki wsypujemy do kubków i zalewamy wrzątkiem, mieszamy do rozpuszczenia i zostawiamy do zastygnięcia. Po zastygnięciu kroimy w kostkę galaretki. Śmietanę ubijamy z ksylitolem, agar zalewamy wrzątkiem (4 łyżki wystarczy ) mieszamy do rozpuszczenia.
Do rozpuszczonego agaru dodajemy 2-3 łyżki ubitej śmietany, mieszamy aż się połącza składniki i przekładamy dopiero wtedy do śmietany. Chwile mieszamy i przekładamy na biszkopt. Posypujemy pokrojonymi galaretkami i zwijamy.
Do lodówki najlepiej 2-3 godzinki, kroimy i zjadamy . Pyszności ..............
Ps. na 1 litr wody 10 g produktu ( agar)
zbysiowa
lalunia
Przede wszystkim szybko się robi ,łatwo przyjemnie i szybko :)
marietta