Sposób przygotowania:
Rolada śmietanowa z brzoskwinią
Ciasto: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić razem z cukrem na sztywno. Stopniowo dodawać żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciągle ubijając wlać ok. 1/3 szklanki wody. Całość delikatnie wymieszać. Masę wylać na wyłożoną papierem do pieczenia formę. Piec około 15-17 minut w temp. 200 stopni. Gorący biszkopt przełożyć na ściereczkę, zrolować i przestudzić. Krem: Żelatynę rozpuścić w ¼ szklanki wody, ostudzić. Śmietanę mocno schłodzić. Ubić śmietanę razem z cukrem pudrem. Wlać zimną żelatynę i starannie wymieszać. Brzoskwinie pokroić w drobną kostkę. Na biszkopcie rozsmarować masę, ułożyć owoce i zwinąć. Roladę schłodzić około godziny w lodówce.