Sposób przygotowania:
Kawowa rolada na mascarpone z deliacjami
Biszkopt: Jajka utrzeć na puszystą biała masę z cukrem. W osobnej misce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia,przesiać.Dodać kawę i wymieszać. Stopniowo wsypywać suche składniki do masy jajecznej i delikatnie mieszać łyżką drewnianą. Piekarnik rozgrzać do 185 st. Blachę ( od piekarnika) wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto na płasko. Piec około 8-10 minut. Wyjąć z piekarnika na czystą ściereczkę,papierem do góry. Papier zdjąć i biszkopt razem ze ściereczką zwinąć w rulon. Pozostawić do ostygnięcia.Przełożenie: Do miski przełożyć serek mascarpone ,dodać cukier i kawę i dobrze wymieszać. Dodać likier i jeszcze raz wymieszać. W miseczce wymieszać śmietan-fixy z cukrem i kawą.Śmietanę przelać do wysokiej miski i wstępnie ubić. Dodać mieszankę suchych składników i ubić na sztywno. 2/3 śmietany dodać do serka i delikatnie ale dobrze wymieszać. Biszkopt rozwinąć i rozsmarować krem serowo-śmietanowy. Ułożyć delicje w taki sposób aby jedna na drugą delikatnie zachodziła.Ponownie zwinąć biszkopt. Resztą śmietany udekorować wierzch rolady. Odłożyć do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Smacznego!
gosia56
monikaT83
dziękuję za odwiedzinki:))
mysza75
monikaT83
2milutka
monikaT83