Sposób przygotowania:
Pyszna sałatka całoroczna
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, drobno posiekać i przełożyć do miski.Groszek odsączyć. Cebulę i paprykę pokroić w kosteczkę. Wszystkie przygotowane składniki połączyć ze sobą i wymieszać. W lekko posolonej wodzie ugotować (osobno!) kalafiora, brokuły i fasolkę (warzywa powinny być ugotowane na pół twardo), a następnie odcedzić i przestudzić. Ugotowane warzywa pokroić niezbyt drobno i dodać do pozostałych składników. Szynkę i ser pokroić sałatki w półcentymentrowe plastry, następnie w paski i na koniec w kostkę. Wszystkie składniki sałatki połączyć ze sobą, delikatnie wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem. Sos koperkowy wymieszać z jogurtem i na 15 minut przed podaniem polać nim sałatkę.