jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 436]

Zupa gulaszowa z dynią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa jest bardzo pożywana, przygotowana z mięsem i warzywami. Dodane do zupy przyprawy sprawiają, że zupa nas rozgrzeje.

Zupa gulaszowa z dynią Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa gulaszowa z dynią

Składniki na zupę

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z dynią

Przygotowanie :

Pora kroimy w plasterki, pozostałe w kostkę. Szynkę lub łopatkę kroimy w kostkę. Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. Seler, pietruszkę, marchewkę, por, zalewamy wodą około 1-2 litrów. Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu. Przyprawiamy solą i lubczykiem. Wyjmujemy ugotowane udko i usuwamy kości.

Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy szynkę i chwilę smażymy. Przekładamy do wywaru warzywnego dolewamy wody jeżeli nie przykrywa mięsa. Dodajemy czosnek, przyprawy i gotujemy aż mięso zmięknie.

Do całości dodajemy ziemniaki w kostkę, cukinię, dynię, mięso z udka. Gotujemy około 15 -20 minut. Na końcu dokładamy ogórki kiszone.

Gotujemy i zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką.

Zupa gulaszowa zdynią
Dodatek warzyw i różnych rodzajii mięs zadowoli każdego niejadka