Sposób przygotowania:
Prosty krem marchewkowy z kurczakiem
1. Cebule obrałam i poszatkowałam. W garnku rozgrzałam olej i zeszkliłam na nim cebule.
2. Do cebuli dorzuciłam liście laurowe, a na końcu przeciśnięty czosnek.
3. Marchewkę i ziemniaki obrałam, opłukałam i pokroiłam na kawałki - po ugotowaniu będą zmiksowane. Dorzuciłam do cebuli, zalałam 1,5 litra bulionu i gotowałam 30 minut.
4. Pierś z kurczaka posoliłam, zawinęłam w folię aluminiowa i upiekłam w piekarniku przez 30 minut. Pokroiłam w drobniutka kostkę.
4. Zupę zmiksowałam na gładki krem, doprawiałam sola i pieprzem. Posypałam kawałkami kurczaka i posiekana natką pietruszki.
2. Do cebuli dorzuciłam liście laurowe, a na końcu przeciśnięty czosnek.
3. Marchewkę i ziemniaki obrałam, opłukałam i pokroiłam na kawałki - po ugotowaniu będą zmiksowane. Dorzuciłam do cebuli, zalałam 1,5 litra bulionu i gotowałam 30 minut.
4. Pierś z kurczaka posoliłam, zawinęłam w folię aluminiowa i upiekłam w piekarniku przez 30 minut. Pokroiłam w drobniutka kostkę.
4. Zupę zmiksowałam na gładki krem, doprawiałam sola i pieprzem. Posypałam kawałkami kurczaka i posiekana natką pietruszki.