Sposób przygotowania:
Pyszne bułeczki z boczkiem i cebulą
Jedną szklankę mleka należy podgrzać, a następnie dodać do tego rozdrobnione drożdże i to bardzo dokładnie wymieszać. Do tego należy dodać w późniejszej kolejności około dwóch łyżek mąki. Całość ponownie dobrze wymieszać, a następnie odstawić żeby trochę wyrosło. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy podczas krojenia, a później pokroić w drobną kostkę. Pokrojoną cebulę w drobną kostkę podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju. Razem z cebulą podsmażyć pokrojony w drobną kostkę boczek. Mąkę, cukier, oraz sól wymieszać razem i wbić do tego jedno jajko. Do tego dodać również wcześniej odstawione drożdże i podsmażony boczek z cebulą. Wszystko razem dokładnie wymieszać i ugnieć na ciasto. Z ugniecionego ciast formować okrągłe bułeczki, które następnie należy piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 30 -40 minut.