Sposób przygotowania:
Pyszne ciasto bez pieczenia
Do garnka wlać 3 szklanki mleka, wsypać oba cukry i włożyć margarynę i zagotować. Pozostałe mleko wlać do innego naczynia, wsypać budynie, mąkę i żółtka ( białka można zamrozić i zostawić do bezy ) i dokładnie wymieszać. Do gotującego się mleka wlać masę budyniową i bardzo energicznie mieszając zagotować i gotować kilka minut. Należy uważać aby nie było grudek. Dno blachy do ciasta o wymiarach 33cm x 23 cm wyłożyć herbatnikami. Na ciastka wyłożyć gorącą masę i wyrównać powierzchnię. Górę wyłożyć drugą porcją ciastek i całość schłodzić. W gorącej przegotowanej wodzie rozpuścić galaretki i zostawić do lekkiego stężenia. Banany obrać i pokroić w grubsze plasterki a potem ułożyć po jednym na ciastku. Tężejącą galaretką zalać banany i potem rozlać resztę galaretki po całej powierzchni. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem pokroić ciasto między herbatnikami.
julcia12437
julcia12437
* nie do pieczenia
zewa
:)
zewa
Julcia nie do pieczenia a bez pieczenia, hi, hi. Częstuj się, smacznego :)
julcia12437
Pomyliłam się i tak jakoś odruchowo napisałam :D Dziękuję :)
zbysiowa
monikaT83
zewa
gusia1000