Sposób przygotowania:
Pyszne ciasto kakaowe z chałwą i rabarbarem
Wszystkie składniki temperatura pokojowa = do pojemnika dać jajka, miękką palmę, cukier, mleko i mikserem utrzeć do spienienia z 2 minuty na najwyższych obrotach miksera.
Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i wsypać do pojemnika. Dodać budyń, olejek pomarańczowy i połączyć mikserem z 1/2 minuty. Do ciast pokruszyć chałwę z kakao i mikserem wmieszać w ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto dać do formy, na ciasto pokroić obrany rabarbar. Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka.
Ciasto dobrze wystudzić w formie. Ciasto przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i wsypać do pojemnika. Dodać budyń, olejek pomarańczowy i połączyć mikserem z 1/2 minuty. Do ciast pokruszyć chałwę z kakao i mikserem wmieszać w ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto dać do formy, na ciasto pokroić obrany rabarbar. Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka.
Ciasto dobrze wystudzić w formie. Ciasto przed podaniem posypać pudrem cukrem.