Sposób przygotowania:
Pyszne ciasto na niedzielę
Wykonanie: Umyć jaja , białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę ,pod koniec ubijania dodając szklankę cukru.Żółtka w miseczce posypać proszkiem do pieczenia i polać octem , wymieszać. Utarte żółtka dodać do piany z białek, dokładnie rorprowadzić i na końcu dodać przesiane obie mąki i starannie ale delikatnie wymieszać. Wyłożyć na blachę i piec jak biszkopt w średniogorącym piekarniku (170*C) ok .pół godziny. Przygotować krem:Żelatynę wraz z galaretką rozpuściś w szklance wody (gorącej), ostudzić.Kremówkę ubić na sztywno dodając pod koniec cukier puder .Oba serki wymieszać , dodać śmietankę ubitą i galaretkę lekko tężejącą. Tak przygotowany krem rozprowadzić równo po zimnym biszkopcie. Po wierzchu można posypać wiórkami kokosowymi , startą czekolada lub kakao.
Natala1210