Sposób przygotowania:
Pyszne ciasto z jabłkami
Jabłka kwaskowate obrać ze skórki, usunąć gniazdka nasienne i pokroić w cienkie kawałeczki do garnka, wlać 1/2 szklanki wody, dodać cukier, cynamon i gotować na średnim ogniu do miękkości jabłek co jakiś czas mieszając, zdjąć z ognia i zostawić do wystygnięcia.
Do misy robota wsypać cukier, mąkę, proszek do pieczenia, wbić jajka, dać zimną palmę i wyrabiać ciasto. Ciasto ucierać najpierw do drobnej kruszonki i dalej do jednolitej konsystencji, ciasto wyjąć z misy na talerz i podzielić na połowę.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, z jednej połowy ciasta odrywać kawałki i wylepić dno formy.
Wystudzone jabłka wymieszać dokładnie z kaszą manną. Z reszty ciasta palcami rozpłaszczać na placki kawałki ciasta i układać na jabłkach.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 60 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić i przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Do misy robota wsypać cukier, mąkę, proszek do pieczenia, wbić jajka, dać zimną palmę i wyrabiać ciasto. Ciasto ucierać najpierw do drobnej kruszonki i dalej do jednolitej konsystencji, ciasto wyjąć z misy na talerz i podzielić na połowę.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, z jednej połowy ciasta odrywać kawałki i wylepić dno formy.
Wystudzone jabłka wymieszać dokładnie z kaszą manną. Z reszty ciasta palcami rozpłaszczać na placki kawałki ciasta i układać na jabłkach.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 60 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić i przed podaniem posypać pudrem cukrem.