Sposób przygotowania:
Pyszne czekoladowe lizaczki
Wlewamy wodę do garnka i kładziemy na nim miskę będziemy rozpuszczać czekoladę. Kiedy miska zrobi się ciepła wkładamy połamaną czekoladę najpierw gorzką. Mieszamy aż czekolada rozpuści się .Łyżką nabieramy czekoladę i wypełniamy nią kilka form do lizaków do pozostałości dodajemy kilka kostek białej czekolady i mieszamy do rozpuszczenia taką masą napełniamy pozostałe formy. Posypujemy formę kolorowa posypką. Następnie rozpuszczamy czekoladę mleczną i napełniamy kilka lizaków dodając kawałki migdałów. Do reszty dodajemy kawę inkę i kilka kostek białej czekolady - mieszamy jak się rozpuści napełniamy pozostałe lizaki. To samo robimy z białą czekoladą wypełniamy kilka lizaków a do reszty dodajemy odrobinę kawy inki - mieszamy i napełniamy lizaki. Wkładamy patyczki do foremek i wstawiamy do lodówki na ok 25 min. Po tym czasie wyciągamy lizaki z formy.
marietta