Sposób przygotowania:
Pyszne faworki
Do miski wsypujemy mąkę i sól, dodajemy całe jajko, śmietanę, żółtka i spirytus, a następnie zagniatamy ciasto. Przekładamy na stolnicę, wałkujemy cienko i uderzamy ciasto wałkiem, aby je odpowietrzyć.
Następnie wycinamy faworki radełkiem i formujemy je.
Smażymy w rondlu lub w głębokiej patelni na rozgrzanym smalcu. Zdejmujemy na ręcznik papierowy, dzięki czemu usuniemy nadmiar tłuszczu.
Gotowe faworki posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.
Następnie wycinamy faworki radełkiem i formujemy je.
Smażymy w rondlu lub w głębokiej patelni na rozgrzanym smalcu. Zdejmujemy na ręcznik papierowy, dzięki czemu usuniemy nadmiar tłuszczu.
Gotowe faworki posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.