aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Pyszne flaczki z lina

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne flaczki z lina....

Pyszne flaczki z lina

Składniki:

Pyszne flaczki z lina

 

Sposób przygotowania:

Pyszne flaczki z lina
Myjemy i oczyszczamy lina. Usuwamy kręgosłup oraz ości, nacinając wzdłuż brzucha i wyjmując wraz z wnętrzościami. Odcinamy płetwy oraz ogon. Kroimy rybę w paseczki, przyprawiamy i zasypujemy mąką, mieszamy. Podsmażamy rybkę na patelni. Następnie warzywa obieramy i kroimy w słupki. Dusimy do miękkości. Do warzyw dodajemy rybkę, zalewamy wszystko śmietaną. Gotujemy chwilę razem.