Sposób przygotowania:
Pyszne kopytka z ziołami i czosnkiem
Ziemniaki gotuję dzień wcześniej. Najlepiej są stare ziemniakiPosypuję stół mąką, wykładam ziemniaki i widelcem je rozdrabniam można zmielić dzień wcześniej potem robię wgłębienie, w które wbijam jajko dodaje czosnek i pomidorki suszone, sypię sól i zagniatam ciasto, kończę formowanie kuli, jak tylko składniki się połączą. Do ciasta daję tyle mąki, aby uzyskać konsystencję, którą można pokroić nożem.Na blacie rozsypuję resztę mąki, formuję wałki z ciasta i kroję nożem kopytka. Gotuję w osolonej, wrzącej wodzie i wyjmuję po około 2 minutach od wypłynięcia na wierzch. Można polać gorącym masełkiem
zewa
lalunia
kurcze przegapiłam 3 łyżeczki starczą przepraszam za gafę
zewa
dzięki za odpowiedź :)