Agnieszka 250897

Agnieszka 250897

Szef Kuchni
[Przepisów: 116]

Pyszne nadziewane pieczarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

szybka i smaczna przekąska

Pyszne nadziewane pieczarki

Składniki:

Pyszne nadziewane pieczarki

 

  • 2 ząbki czosnku,
  • 4 łyżki stołowe oliwy,
  • 2 łyżki stołowe siekanej pietruszki,
  • 12 dużych pieczarek,
  • 1 łyżka stołowa majeranku,
  • 50 g gotowanej panierki,

 

Sposób przygotowania:

Pyszne nadziewane pieczarki
Czosnek wycisnąć lub rozmiażdżyć i dokładnie wymieszaj z 3 łyżkami stołowymi oleju, pietruszką i panierką. Pieczarki umyć, wysuszyć i usunąć nóżki. Kapelusze napełnić pastą czosnkową i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Całość obsypać majerankiem i skropić resztą oliwy. Naczynie z pieczarkami wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180'C i zapiekać 15-20 minut. Podawać na gorąco. Smacznego!!