Sposób przygotowania:
Pyszne pierożki
Pasztetową obrać z osłonki, rozgnieść widelcem.
Z mąki, jajka ciepłej wody, oleju i szczypty soli, zagnieść wolne ciasto.
Ciasto podzielić na części.
Rozwałkować każdą część ciasta, niezbyt cienko.
Szklanką wykrawać krążki.
Na każdy krążek, nakładać farsz z pasztetówki, dobrze zlepiać brzegi pierogów, by się nie rozpadły podczas gotowania.
Pierogi gotować we wrzącej i osolonej wodzie, przez 5 minut od zagotowania.
Pierogi wybierać łyżką cedzakową, ostudzić, obsmażyć na tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Z mąki, jajka ciepłej wody, oleju i szczypty soli, zagnieść wolne ciasto.
Ciasto podzielić na części.
Rozwałkować każdą część ciasta, niezbyt cienko.
Szklanką wykrawać krążki.
Na każdy krążek, nakładać farsz z pasztetówki, dobrze zlepiać brzegi pierogów, by się nie rozpadły podczas gotowania.
Pierogi gotować we wrzącej i osolonej wodzie, przez 5 minut od zagotowania.
Pierogi wybierać łyżką cedzakową, ostudzić, obsmażyć na tłuszczu z obu stron na złoty kolor.