Sposób przygotowania:
Pyszne pszenne bułeczki z musli
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z łyżeczką cukru. Dosypujemy łyżkę mąki. Mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 15 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie wyrośnięte drożdże wlewamy do pozostałej mąki wymieszanej z solą. Ze wszystkich składników wyrabiamy kulę ciasta, którą odstawiamy na ok. 30 minut do podwojenia objętości. Następnie ciasto dzielimy na mniejsze kule, z których tworzymy bułki. Wyrobione bułki ponownie odstawiamy na ok. 30 minut do czasu podwojenia objętości. Pamiętajmy o tym, aby bułki przed odstawieniem do wyrośnięcia rozłożyć na blaszce w znacznej odległości od siebie. Gdy nasze bułki już wyrosną na środku lekko nacinamy nożem i smarujemy rozmąconym jajkiem. Posypujemy musli. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 25-30 minut.
Smacznego :)
Smacznego :)